Vi skal sikre vores alderdom

Der er mange, som ser frem til den dag, hvor de kan trække sig fra arbejdsmarkedet. Men det bliver sværere og sværere at se, hvornår det bliver, for pensionsalderen bliver hele tiden sat op, og der er flere og flere, der derfor går i gang med at investere i værdipapirer og andre investeringsobjekter, som kan give afkast ude i fremtiden.

Det er en jungle, du kaster sig ud i, når du forsøger at finde ud af investering i obligationer eller i aktier, men er det den vej, du gerne vil gå, så er der mange timers forberedelse, der skal være på plads. Det er dog noget, som du sagtens kan lære.

Noget at leve af

Hvis du bliver dygtig til at investere og er en af dem, som i fremtiden kan forudse aktiernes bevægelser, så kan du tjene mange penge. Men aktier er også der, hvor du kan tabe mest, og hvor du let kan komme til at tjene mest. Det kan give søvnløse nætter, når markedet pludselig falder, og der er jo det gamle ordsprog om, at vil du spise bøffer og drikke rødvin, så er aktier din ven, men vil du sove roligt og have et stille liv, er det obligationer, du skal investere i.

Obligationer er for dem, som ikke er så risikobetonede i deres investeringer. Her er obligationer den sikre vej. Det er selvfølgelig ikke risikofrit, men det er meget mere sikkert end aktier, og det er noget, som heller ikke kræver så mange ting, du som investor skal sætte dig ind i.

De fleste, som investerer i dag, lader det være op til investeringsgrupper eller lader de professionelle stå for deres investeringer og håber så på, det giver bonus.

Dit bankinstitut er normalt der, hvor de fleste investerer, og der er altid nogen, som står klar til at give en hjælpende hånd – også hvis du ikke vil bruge banken som udgangspunkt.